Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa teletinom, pečurkama i kukuruzom

Musaka sa teletinom, pečurkama i kukuruzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Musaka sa teletinom, pečurkama i kukuruzom
Fotografije: Vanya Georgieva
5 / 6
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Najukusnija musaka od mlade teletine, koju smo probali. Vredi!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g, samleveno
  • krompir - 5 komada, veliki
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 1 mala tegla
  • kukuruz - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1 mala flaša
  • beli luk - 1 čen
  • čubar
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
  • za preliv
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda za hleb - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir isecite na kolutove, pospite sa malo ulja i polovinu poređajte zbijeno. Izdinstajte iseckan luk sa šargarepom, dodajte teleće mleveno meso, promešajte, sipajte malo vode, da se lakse razdvoji meso.

Dinstajte i dodajte malo aleve paprike, sok od paradajza, čubar, beli luk i biber.

Rasporedite smesu preko krompira, a odozgo poređajte iseckane pečurke i kukuruz. Prekrijte drugim redom krompira i lagano pritiskajte, pospite bibero, i stavite da se peče.

Kad se krompir skuva, prelijte umućenim jajima, mlekom, brašnom i prstovatom soli. Pecite dok ne dobijete rumenu koru, servirajte sa kiselim mlekom i ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: