Marinirana piletina sa tamnim pivom, lukom i belim lukom

10/05/2017
"Da li znate šta fali ovom receptu? Pivo, velika količina piva, sa kojom će se konzumirati ova ukusna plećka "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • pivo - 1 šolja, tamno
  • soja sos - 1 šolja
  • univerzalni začin - 1/2 kesice, za roštilj
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber
  • aleva paprike
  • čubar
  • indijski orah
  • luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • beli luk - 4 čena, sitno iseckana
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku isecite na tanke šnicle, ako je potrebno, izlupajte ih. U posudu pomešate sve začine i promešate.

Luk i beli luk sitno iseckajte i dodajte. Meso se lepo natrlja, čak možete rukom da lepo upije.

Prekrijte folijom i ostavite oko 1-2 sata.

Možete ih peći u rerni ili na roštilju, budu mnogo ukusni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija