Zemičke sa šargarepom

10/05/2017
"Na vašem mestu bismo pripremili odmah ove raskošne zemičke, a dok se peku, zapisaćemo recept, zato što je odličan "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 paket
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 prstohvata
  • mlaka voda - 350 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • seme suncokreta - 3 supene kašike, sirovo
  • miks semenki - susam, mak, lan
  • maslac - 1 supena kašika za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa suvim kvascem i napravite udubljenje. Dodajte vodu, so, šećer i zamesite testo, a nakon toga ga stavite u namazanu posudu, prekrivenu folijom, da nadođe.

Premesite nadošlo testo sa sitno iseckanom šargarepom, pre toga dobro ocedite sok. Stavite i semenke i mesite, dodajte još malo brašna, da se ne lepi testo.

Oblikujte četiri zemičke. Stavite ih u pleh, namazan kravljim maslacem. Ponovo ostavite na nadođe.

Pecite na 220 stepeni, a kad počne da rumeni, smanjite temperaturu na 200 stepeni.

Gotove zemičke ostavite da se ohlade.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija