Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Zemičke sa šargarepom

Zemičke sa šargarepom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Zemičke sa šargarepom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Na vašem mestu bismo pripremili odmah ove raskošne zemičke, a dok se peku, zapisaćemo recept, zato što je odličan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 paket
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 prstohvata
  • mlaka voda - 350 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • seme suncokreta - 3 supene kašike, sirovo
  • miks semenki - susam, mak, lan
  • maslac - 1 supena kašika za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa suvim kvascem i napravite udubljenje. Dodajte vodu, so, šećer i zamesite testo, a nakon toga ga stavite u namazanu posudu, prekrivenu folijom, da nadođe.

Premesite nadošlo testo sa sitno iseckanom šargarepom, pre toga dobro ocedite sok. Stavite i semenke i mesite, dodajte još malo brašna, da se ne lepi testo.

Oblikujte četiri zemičke. Stavite ih u pleh, namazan kravljim maslacem. Ponovo ostavite na nadođe.

Pecite na 220 stepeni, a kad počne da rumeni, smanjite temperaturu na 200 stepeni.

Gotove zemičke ostavite da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: