Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Penjurlija sa mesom

Penjurlija sa mesom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Penjurlija sa mesom
Fotografije: Paulina Stoyanova
6 / 7sa Videom
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Raskošna penjurlija, kojoj skidamo kapu"

Potrebni sastojci

  • testo - 500 g, gotovo
  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • so
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • kačkavalj - narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo nadev, tako što u vrelom ulju ispržimo luk iseckan na sitno. Dodamo mu mleveno meso, a posle biber, brašno i ako je neophodno so po ukusu.

Prelijemo vodom (2 šolje) i ostavimo na tihoj vatri da krčka dok ima masnoće. Namažemo ulje odgovarajuću posudu za pečenje. Testo podelimo na dva dela, dok jedan treba da je veći od drugog.

Veći deo razvijemo u koru i stavimo u posudu, tako da krajevi izlaze van posude. Na koru rasporedimo isprženi nadev. Drugu koru razvijemo u veličinu posude i stavimo preko nadeva.

Namažemo umućenim svežim jajem i pečemo u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Malo pre nego što izvadimo iz rerne pospemo narendanim kačkavaljem i zapečemo do zlataste boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: