Osmomartovska torta

10/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Svim damama želimo da pronađu sreću koju zaslužuju, i častimo ih ovom sjajnom tortom za Osmi mart "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:
Jaje i šećer umutiti žicom u sneg. Dodati ulje, mleko, sodu, brašno i kakao. Smesu sipati u kalup za tortu od 24cm, prekrivenu papirom za pečenje i blago premazanu uljem. Peći na 180 stepeni 35 minuta.

Za krem:
Mleko sipati u kaserolu, a oko 200 ml odvojiti za rastvaranje pudinga. Njih umutiti sa jajima, brašnom i šećerom.

Smesu polako dodati u toplo mleko uz neprestano mešanje žicom. Kada krem provri, skinuti ga sa vatre i mutiti još nekoliko minuta. Nakon toga dodati maslac i vanilu.

Pravljenje torte:
U prsten od kalupa za tortu staviti koru, na odgovarajuću činiju. Preliti sirupom od toplog mleka.

Nakon toga staviti deo krema, red siropiranih piškota i preostali krem. Tortu ostaviti da odstoji nekoliko sati, nakon čega joj skinuti prsten. Ukrasiti po ukusu.

Ja sam je odozgo posula kakaom i gotovom dekoracijom. Namazala sam strane šlagom i napravila sam figure od rastopljene čokolade.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija