Novozelandska pita sa povrćem i mesom

09/05/2017
Gvozdena
odGvozdenaPočetnik62
"Niste bili na Novom Zelandu? Evo najkraćeg puta"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano631
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće oprati pod mlazom vode, u tiganju zagrejati ulje, pa dodavati izrezano povrće ovim redosledom - prvo boraniju, tikvice, papriku, lisnati kelj, šparglu, obe vrste luka. Kada se malo uprži povrće, dodati paradajz i so, još malo prodinstati. Skloniti sa vatre.

Umešati mrvljeni sir, na listiće iskidano belo pileće meso, jedno jaje, đumbir, rukolu, cvet majčine dušice, bosiljak. Sve dobro promešati.

Pripremiti kalup u kome ćete peći pitu. Ja sam koristila Delimano silikonsku posudu prečnika 20cm, podmazati je uljem.

Testo podeliti na dva dela, oklagijom razviti koru veću od posude, položiti je u podmazanu posudu, obložiti dno i stranice posude. Viljuškom izbockati testo. U posudu preko testa rasporediti ravnomerno, pripremljen fil.

Razviti drugu koru, iseći je nožem na nekoliko mesta kako bi se napravila mreža i kako bi pita mogla da "diše" i da se ravnomernije ispeče.

Uz pomoć oklagije preneti koru i njome prekriti pitu. Spojiti krajeve oba testa, premazati pitu maslinovim uljem i staviti u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Pitu peći 20-25 minuta dok kora porumeni.

Pečenu pitu prekriti platnenom salvetom, ostaviti je malo da "odmori" i služiti uz kiselu pavlaku.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija