Kolač Crveni somot

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Kolač Crveni somot
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Fenomenalno ukusni i mirisni kolači, koje smo mislili da nazovemo Ubice dijeta"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • kakao - 2 kašičice
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • šećer - 250 g
  • maslac - 125 g, na sobnoj temperaturi
  • jogurt - 250 ml
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • boja za kolače - crvena
  • za krem
  • krem sir - 170 g, Filadelfija
  • maskarpone - 250g
  • šećer u prahu - 120 g
  • maslac - 125 g
  • kisela pavlaka - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Prosejte brašno sa kakaom. Maslac umutite sa šećerom u vazdušast krem i u njega dodajte vanilin šećer. Dodajte jaja, jedno za drugim.

Rastvorite crvenu boju za kolače u jogurt. Stavite dovoljno boje da dobijete lepu crvenu nijansu. Postepeno ulijte jogurt u umućeni maslac, promešajte dobro i sipajte brašno sa kakaom u delovima u smesu. Umutite mikserom. Na kraju dodajte sodu, rastvorenu u sirćetu.

Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Ispecite koru na 180 stepeni oko 25 minuta i ostavite je da se ohladi.

Za krem:

Umutite mikserom maslac sa delom šećera u prahu. Dodajte obe vrste sira, kiselu pavlaku i preostali šećer u prahu. Promešajte, tako što smanjite mikser na manju brzinu.

Koru, koja se ohladila, nasecite na manje kvadrate jednake veličine (5/5 cm), ali ih nemojte odvajati.

Podelite krem na 2 dela.

Kremom premažite polovinu kore. Drugu polovinu nasečenih kvadrata stavite preko krema.

Odvojenu polovinu krema ponovo podelite na dva dela. Jedan deo ofarbajte crvenom bojom.

Ukrasite kolače belim i crvenim kremom uz pomoć šprica. Iskoristite štapić za ražnjić da dodatno napravite šare. Odvojite kolače i skinite višak krema sa strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: