Arapska musaka sa cimetom

11/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ne, ovo nije obična musaka, već veoma ukusna musaka kao iz 1001 noći "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • mleveno meso - 500 g, junećeg
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • paprike - 1 komad zelene + 1 komad crvene
  • paradajz pire - nekoliko kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni orašćić - 2 prstohvata
  • kumin
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte. Stavite ga u zagrejano ulje, dodajte cimet, muskatni oraščić, malo soli - 1-2 prstohvata. Kada omekša, dodajte mleveno meso, pa začinite kuminom.

Promešajte, da se sve lepo sjedini. Dodajte sitno iseckane obe paprike, pa zatim i paradajz pire. Mešajte, kako bi se povrće lepo rasporedilo. Mleveno meso bi trebalo da je spremno za jelo. Na kraju dodajte kockice paradajza.

Krompir ogulite i isecite na kockice.

Napravite musaku po Vašoj želji - možete je ređati - red krompira, red mlevenog mesa ili da pomešate sve zajedno.

Ja sam pomešala sve zajedno. Isipajte smesu u nauljanu tepsiju, sipajte vodu da pokrije najviše do pola smese, pa pecite na 180 stepeni, dok voda ne ispari.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija