Čokoladna torta sa tikvicama

11/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Čokolada i tikvice? Najneobičnija, ali veoma ukusna kombinacija, koju možete probati "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom
  • brašno - 125 g
  • šećer - 180 g finog
  • ulje - 180 ml
  • tikvice - 300 g narendanih
  • kakao - 50 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • orasi - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi sjedniti suve sastojke - brašno, šećer, sodu, prašak za pecivo i so. Da bi šećer bio fin, možete ga kratko samleti u seckalici ili umesto njega koristiti šećer u prahu. Dodati kakao i cimet, i dobro promešati dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.

U drugoj posudi umutiti jaja i dodati u njih suvu smesu i ulje. Dobro promešati - treba da se dobije gusto čokoladno testo.

Očistiti tikvicu, oljuštiti je i narendati. Smesom se mogu napuniti oko 3 čaše. Dodati u smesu. Dodati i samlevene orahe.

Dobro promešati i sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje.

Slatkiš peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate tortu ne bude suva.

Tortu možete ukrasiti prema Vašem izboru - čokoladnim ganašom, šećerom u prahu ili jednostavno orašastim voćem.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija