Sarme od vinove loze sa prazilukom i kačkavaljem

11/05/2017
"Po vašem mišljenju, da li su ove sarme duplo ili troduplo ukusnije od običnih?"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte mleveno meso sa lukom, sipajte malo vode da se izmrvi, dodajte oprani pirinač i pržite, nakon toga dodajte i sok od paradajza. Pospite začinima i mešajte, da se ne zalepi pirinač.

Kuvajte, ali da pirinač ne bude potpuno gotov, i nakon toga, u svaki list stavljate po jednu kašičicu od smese i uvijte u mali tompus.

Od preostalog dela listova na dno šerpe, poređate sarme i sipajte oko jednu čašu vode. Ostavite da se krčka oko 30-40 minuta, nakon toga i poređajte u male đuvečare, stavite kolutiće praziluka i komadiće kačkavalja.

Pecite bez poklopca dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija