Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme od vinove loze sa prazilukom i kačkavaljem

Sarme od vinove loze sa prazilukom i kačkavaljem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Sarme od vinove loze sa prazilukom i kačkavaljem
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
11/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Po vašem mišljenju, da li su ove sarme duplo ili troduplo ukusnije od običnih?"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 1 tegla ili sveže blanširani
  • mleveno meso - 350
  • pirinač - 1 šolja
  • crveni luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1 šolja ili pire
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • praziluk - 1 struk
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte mleveno meso sa lukom, sipajte malo vode da se izmrvi, dodajte oprani pirinač i pržite, nakon toga dodajte i sok od paradajza. Pospite začinima i mešajte, da se ne zalepi pirinač.

Kuvajte, ali da pirinač ne bude potpuno gotov, i nakon toga, u svaki list stavljate po jednu kašičicu od smese i uvijte u mali tompus.

Od preostalog dela listova na dno šerpe, poređate sarme i sipajte oko jednu čašu vode. Ostavite da se krčka oko 30-40 minuta, nakon toga i poređajte u male đuvečare, stavite kolutiće praziluka i komadiće kačkavalja.

Pecite bez poklopca dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: