Ovnujsko sa povrćem u đuvečari

11/05/2017
"Oko ukusnog jela nema mnogo rasprave, krto ovnujsko i sveže povrće iz bašte. A recept otkrijte upravo ovde "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ovnujsko meso - 1 kg, isečeno na porcije
  • luk - 3 glavice, crni luk, krupno isečen
  • šargarepa - 2 komada, isečena na kolutiće
  • paprike - 3 komada, isečene na kolutiće
  • parlidžan - 2 komada, iseđeni iz gorkog soka i isečeni na krupne kockice
  • krompir - 4 komada, oljušten i krupno isečen
  • boranija - 200 g, krupno isečena
  • paradajz - 300 g, krupno isečen (može i sterilizovan)
  • beli luk - 3 - 4 oljuštena i isečena čena
  • lovorov list - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ovnujsko meso se stavlja u šerpu i preliva sa dve čaše vode, dodaje se šargarepa i kuva na umerenoj temperaturi dok se meso ne skuva. Posoli se po ukusu, pre nego što se skine sa vatre.

Smesa se prebaci u đuvečaru, dodaje se isečeno povrće, lovorov list, beli luk, so, aleva paprika i biber.

Preliva se uljem, poklopi i peče oko 2 sata u umerenoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija