Mekane domaće ćufte

11/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Domaće ćufte mekane kao duša "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 500
  • Pregledi tokom meseca1045
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • jaja - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • prezle - 4 kašike
  • soda - 1 kašičica sode bikarbone
  • biber - po ukusu
  • čubar - po želji
  • so - po ukusu
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umesiti mleveno meso sa jajima, sitno naseckanim lukom i začinima. U posebnoj posudti sjedniti sodu, kiselo mleko i prezle.

Ostaviti da se aktivira i dodati u mleveno meso. Ponovo umesiti i ostaviti najmanje 30 minuta u frižideru.

Nauljenim rukama oblikvati ćufte, uvaljati ih u brašno i pržiti na vrućem ulju.

Servirati uz salatu po izboru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija