Terin sa paprikom i pilećom džigericom

11/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Prefinjen terin kojim ćete zapanjiti goste - ukusan i aromatičan. Idealan za prazničnu večeru "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i staviti da se kuva. Iscediti ga od vode, posoliti, i dok je još topao ga pasirati u pire. Džigericu očistiti i oprati. Staviti je da se kuva 10 minuta u posoljenoj vodi. U posudi umutiti jaja i dodati izmrvljen sir, prezle i nasečenu pečenu papriku.

Skuvanu džigericu iscediti i sitno naseckati. Dodati je u smesu i posoliti i pobiberiti. U pleh staviti papir za pečenje. Paradajz naseći na kolutiće i poređati na dnu. Preko njih sipati smesu sa džigericom.

Prekriti pireom od krompira, i blago pritiskati kašikom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Sačekati da se ohladi i okrenuti u posudu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija