Torta od mandarina

11/05/2017
"Ukusna torta sa jedinstveno svežim mirisom citrusa, koji će Vas preneti na ostrvo vaših snova "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 8 komada
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kora od mandarine - 1 kašika, ili od pomorandže
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • krem sir - 250 g
  • maskarpone - 200 g
  • slatka pavlaka - 1 i 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 1 i 1/2 šolja
  • kora od mandarina - 2 kašike
  • liker od pomorandže - 2 kašike (opciono)
  • vanila - 1 kesica
  • za nadev
  • mandarine - 2 konzerve, oljuštene
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli i polovinom šećera u čvrst sneg. Ostavite sa strane. Promešajte brašno sa praškom za pecivo.

Umutite žumanca sa preostalim šećerom, dodajte vanilu, mleko i izrendanu koru od mandarine. Možete umesto mandarine koristiti i pomarandžu.

Kada je krem gotov, dodajte mu belanca malo po malo, a u isto vreme dedajte i prosejano brašno. Treba da dobijete vazdušast krem.

Podelite smesu u tri pleha (aluminujumske kalupe) prečnika 20 cm ili u dva kalupa po 25 cm. Nauljite ih i prekrijte dno papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20-30 minuta.

Gotove kore ostavite da se ohlade u lagano otvorenoj rerni, kako ne bi spale.

Dok se kore hlade, pripremite krem. Umutite pavlaku u sneg. Nakon toga umutite sireve sa šećerom. Dodajte im pavlaku. Možete koristiti zaslađenu ili nezaslađenu pavlaku, po vašem ukusu. Nakon toga u smesu dodajte narendane kore, takođe po vašem ukusu. Dodajte i dodatne arome - vanilu i liker. Za drugačiju boju krema možete staviti i malo kakaoa.

Sada sklapate tortu. U originalnom receptu treba da prepolovite kore, ali možete i preskočiti ovaj korak.

Ocedite mandarine iz konzerve. Sokom prelijte kore. Premažite ih kremom i odozgo poređajte mandarine. Na isti način pripremite sve kore. Završite tortu, tako što je celu premažite kremom, a odozgo je ukrasite svežim mandarinama. Ako imate pomorandže, ili keks, možete dopuniti dekoraciju.

Ukrasite po želji i prema trenutnoj inspiraciji. Nezavisno od izgleda, ukus torte je veoma prijatan i osvežava.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija