Patlidžani punjeni telećim mlevenim mesom i kruškama

11/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Jedinstven spoj ukusa i mirisa koji će vas ostaviti bez reči "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane podeliti na polovine i izdubiti sredinu, da bude glatka. Posoliti i ostaviti da se cede. Luk i sredinu patlidžana sitno naseckati.

Kruške oljuštiti i naseći na kockice. Staviti ih da se uprže, nakon čega dodati i mleveno meso. Mešati dok ne postane mrvičasto i dodati sok od paradajza ili pire, začiniti alevom paprikom, čubarom i sa malo soli.

U pleh premazan maslinovim uljem dodati malo vode i staviti patlidžane da se zapeku, i sa jedne i sa druge strane.

Polumekane i zapečene patlidžane izvaditi i napuniti uprženim mlevenim mesom sa kruškama. Vratiti u rernu dok se ne zapeku u potpunosti i posuti peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija