Kebap od divljači s prazilukom

11/05/2017
"Tako je, i sa običnom svinjetinom će biti ukusno, ali ovo jelo je najukusnije s mesom divlje svinje i vesilim društvom da ga oceni "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • meso divljači - 500 g mesa divlje svinje (možete da koristite i "obično" svinjsko)
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • praziluk - 3 struka
  • vino - 1 šolja
  • voda - 1 - 2 šolje
  • ulje - 100 ml
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • biber
  • kurkuma
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • so
  • ljuta paprika - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo s objašnjavanjem za meso divljači. Dobro je da se marinira bar za jednu noć u crvenom vinu ili rakiji, sa lovorovim listom i začinima - biberom, univerzalnim začinom za meso. Na taj način meso postaje mekše i mnogo brže se pripremi.

Isecite praziluk na sitno. Stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći. Pospite kurkumom i promešajte. Nakon nekoliko minuta dodajte meso, isečeno na parčiće po vašem izboru (moji su bili poveći). Dolijte vino i šolju vode, lovorov list, iseckan beli luk i ostavite da se krčka.

Za to vreme očistite šargarepe i isecite ih na parčiće. Uradite isto i sa pečurkama. Dodajte ih u jelo, promešajte da se upiju začini i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Nakon desetak minuta smrvite ljutu papriku, pospite biberom i promešajte.

Ako je neophodno dolijte malo vode - ne preterujte - ona treba da uvri i da jelo ostane na sosu, a ne da "pliva" u njemu. Začinite solju po ukusu. Ostavite da se krčka, dok meso ne počne da se odvaja pri samom dodiru s viljuškom.

Neverovatno ukusno i aromatično jelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija