Torta sa maskarpone sirom i trešnjama

12/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Nikad više kompot ot trešanja, trešnje samo u torti i to sa puno maskarpone sira. Probajte i složićete se sa nama "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti sa 150 g šećera u sneg. Postepeno dodavati brašno, uz neprestano mešanje. Smesu ravnomerno rasporediti u pleh, prekriven papirom za pečenje.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi. Odvojiti trešnje za dekoraciju, a ostale očistiti od koštica. Staviti ih da se kuvaju 15 minuta sa 100 g šećera i 100 ml vode.

Mikserom umutiti rikotu, šečer u prahu, vanilu i maskarpone. Odvojiti ispečenu koru i preliti je sa malo dobijenog sirupa od trešanja. Od krema odvojiti jednu čašu za prekrivanje torte, a u ostali sipati džem od trešanja.

Kremom namazati koru i naseći je na 6 delova. Jedan deo uviti u čvrst rolat i ispraviti ga u centru posude za serviranje. Ostale delove uviti oko rolata, a poslednjem delu iskositi kraj.

Odvojenim kremom namazati tortu odozgo i po zidovima, i staviti je u frižider da odstoji 3 sata. Rastopiti belu čokoladu na pari, sačekati da se malo ohladi i preliti tortu. Ukrasiti odvojenim trešnjama, pa ponovo vratiti u frižider, da se stegne čokolada.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija