Brza torta sa medenjacima i likerom Amaretto

12/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Super torta, idealan desert za neočekivane goste "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • medenjaci - 500 g
  • pavlaka - 400 ml za kuvanje
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • amaretto liker - 1 kašika
  • želatin - 5 g
  • za potapanje medenjaka
  • instant kafa - 1 kesica 3 u 1 kafe
  • za dekoraciju
  • kakao - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi sjedniti pavlaku, šećer i Amaretto, dok se ne dobije homogena smesa.

Nakon toga, u dobijenu smesu dodati i rastvoren želatin /prema uputstvu sa kesice/.

Medenjake potopiti u pripremljenu toplu kafu, i ređati u odgovarajući kalup, nakon čega dodati i gotov krem.

Odozgo posuti kakaom, i time je desert gotov za konzumaciju. Po želji, možete pre toga ukrasiti tortu rastopljenom belom čokoladom, pavlakom ili kako god želite.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija