Riblji ražnjići

12/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Zagrejte roštilj, marinirajte ražnjiće i stavite vino da se hladi - može i obrnutim redom "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • riblji file - 800 g
  • luk - 1 glavica sitno naseckana
  • luk - 1 manja glavica nasečena na kolutiće
  • list žalfije - 1 kom. nalomljenom
  • sok od limuna - 3 kašike
  • limun - 1 kom.
  • ulje - 3 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • šampinjoni - 200 g (manjih)
  • paradajz - 2 kom. (manjih, može i 5 - 6 kom. čeri paradajza)
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Riblje filete posoliti i pobiberiti. U posudi sjedniti sitno naseckan luk, izmrvljen list žalfije, sok od limuna, ulje i vino, pa sve dobro promešati.

File staviti u posudu sa smesom, da odstoji nekoliko sati u marinadi.

Na štapić za ražnjiće ređati kokcice ribljeg filea, a između njih stavljati celu pečurku, kolutić luka, paradajz nasečen na kriške ili ceo čeri paradajz.

Peći na prethodno zagrejanom roštilju, uz okretanje. Servirati u plitkim tanjirima sa kriškom limuna, i posuti sitno naseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija