Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ovnujsko meso sa lukom

Ovnujsko meso sa lukom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
1602415945
Ovnujsko meso sa lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
12/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
10
"Nemojte štedeti luk, jer za ukusno ovnujsko treba mnogo luka i mnogo meraka. A za naujkusnije rezultate servirajte uz čašu crnog vina"

Potrebni sastojci

  • ovnujsko meso - 2 kg
  • luk - 1 kg
  • ulje - 1 kašičica
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1 kom. narendanog
  • voda - 1 čaša
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na parčiće i upržiti u malo masnoće.

Nakon toga naliti malo vode i kuvati dok meso ne omekša.

Kada omekša, dodati sitno naseckan luk i upržiti.

Dodati alevu papriku i narendan paradajz, i kuvati na tihoj vatri.

Kada jelo bude gotovo, posoliti i pobiberiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: