Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvama

12/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Vi ispecite kolač, a mi smo već pripremili odgovarajuću posudu za serviranje "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kom.
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • pirinčano brašno - 200 g
  • breskve - 4 - 5 kom. iz kompota
  • sok od kompota - 1 šolja
  • šećer - 100 g za karamelu
  • maslac - 30 g za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti 100 šećera da se karamelizuje. Sipati karamel u kalup za kuglof i dok se još nije stegla, naređati oljuštene breskve.

Zidove kalupa premazati maslacem. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati vanilu i kiselo mleko, pa promešati. Sipati brašno i prašak za pecivo, pa ponovo promešati.

Pažljivo sipati smesu u kalup. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Izvaditi iz rerne i preliti sokom od kompota. Sačekati da upije, pa još topao kolač okrenuti u posudu za serviranje.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija