Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa Sirupom»Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvama

Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 4
12/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Vi ispecite kolač, a mi smo već pripremili odgovarajuću posudu za serviranje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kom.
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • pirinčano brašno - 200 g
  • breskve - 4 - 5 kom. iz kompota
  • sok od kompota - 1 šolja
  • šećer - 100 g za karamelu
  • maslac - 30 g za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti 100 šećera da se karamelizuje. Sipati karamel u kalup za kuglof i dok se još nije stegla, naređati oljuštene breskve.

Zidove kalupa premazati maslacem. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati vanilu i kiselo mleko, pa promešati. Sipati brašno i prašak za pecivo, pa ponovo promešati.

Pažljivo sipati smesu u kalup. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Izvaditi iz rerne i preliti sokom od kompota. Sačekati da upije, pa još topao kolač okrenuti u posudu za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: