Pikantno pile sa rumom

12/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"O-ho-ho, pikantno pile sa rumom - onako, kako bi ga pripremili i pojeli ne samo pirati, već i prefinjeni kuvari "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • dimljene grudi - 250 g
  • maslac - 60 g
  • pečurke - 1 šolja
  • pečen luk - 5 - 6 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • list žalfije - 1 - 2 kom.
  • biber
  • so
  • peršun - 1 vezica
  • crno vino - 1 šolja
  • prženice - 6 - 8 kom.
  • rum - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pile naseći na komade i upržiti na maslacu sa nasečenim dimljenim grudima.

Nakon toga dodati pečurke, pečeni luk, beli luk u čenovima, biber i list žalfije. Sve upržiti 10-15 minuta.

Izvaditi pile bez ostalih sastojaka, preliti ga rumom i zapaliti. Nakon što rum izgori, vratiti pile kod ostalih sastojaka, dodati vino i ostaviti jelo da se kuva na jakoj vatri.

Gotovo jelo posuti naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija