Ćufte sa pečurkama, paprikom i sosom

12/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Kada je reč o ćuftama, količina je skoro toliko važna koliko i sos sa kojim se serviraju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano121
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posud staviti mleveno meso, dodati opran pirinač i začine, pa dobro promešati.

Oblikovati 12 ćufti, staviti ih u šerpu sa kipućom posoljenom vodom, pa kuvati dok ne budu gotove (oko 12 minuta).

Pečurke naseći na kriške, staviti ih u dubok tiganj i upržiti sa maslacem, dodati paprike, nasečene na trakice, pa kuvati još 5 minuta.

U posudu staviti brašno, naliti malo vode i rastvoriti ga, dodati u tiganj i promešati, naliti 500 ml od bujona, u kome su se kuvale ćufte, naliti i vino, pa ostaviti da se sos zgusne na tihoj vatri.

Dodati i ćufte i skinuti sa vatre.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija