Pečena tilapija sa parmezanom

12/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Kada znaš kako - sve je lakše. Probajte naš pečeni file tilapije, jer mi znamo kako "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca73
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rernu podesita za pečenje odozgo i zagrejte je. Rešetku podignite skoro do vrha.

Dok se rerna greje, možete pripremiti smesu. U činiju stavite rendan parmezan. Zatim mu dodajte suve začine i dobro promešajte. Nakon toga dodajte majonez, sok od limuna i meki maslac. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kad se rerga zagreje, sasvim malo premažite dno tepsije, pa poređajte filete ribe. Ribu pecite 3-4 minuta. Ako su fileti deblji, može još jedan minut duže da se peku.

Ribu izvadite, okrenite i pecite i sa druge strane oko 3-4 minuta. Izvadite iz tepsije i rasporedite dobijenu smesu preko fileta.

Vratite u rernu i pecite dok se ne uhvati zlatkasta ora /oko 20 - 30 minuta/.

Kada je riba gotova, stavite filete u tanjire i poslužite sa sezonskom salatom.

Dobili ste veoma ukusno, brzo i lako jelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija