Svinjetina sa leblebijama i kiselim kupusom

12/05/2017
"Jede vam se nešto tradicionalno, ali neobično, a ovako nešto odavno nismo probali, baš kao ova svinjetina sa leblebijama i kiselim kupusom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g, skuvane
  • kiseli kupus - 1 komad, srednja glavica
  • praziluk - 1 struk
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • svinjsko meso - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Potpoite leblebije na jendu noć. Operite, sipajte čistu vodu i skuvajte. Isecite meso na zalogaje i ispržite u uugrejanom ulju.

Dodajte iseckan praziluk, nakon nekoliko minuta dodajte kiseli kupus. Lepo promešajte, sipajte oko 1 šolju vode i ostavite da se dinsta, periodično mešajte.

Nakraju dodajte začine i leblebije. Lepo promešajte i sipajte smesu u pleh. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija