Hlepčić sa paradajzom

13/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1415
"Svakakve hlebčiće smo probali, ali ovako aromatičan paradajz hlebčić još nam niko nije napravio "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kiselo mleko - 400 g
  • voda - 200 ml, topla
  • kvasac - 20 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kečap - 2 kašike
  • žumance - 1 komad za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u malo tople vode i dodajte brašno, toliko da se dobije gustina kao kod boze. Ostavite na toplom da udvostruči obim. Zajedno sa ostalim sastojcima zamesite meko testo.

Podelite ga na dva dela. U jedan deo dodajte kečap. Dobro zamešajte dodajući još brašna da se dobro umesi. Ostavite ga malo da naraste.

Razvijte prvo belu loptu, namažite uljem, a odozgo prekrijte razvijenom crvenom. Opet namažite uljem, razvijte blago i uvijte u rolat.

Stavite u pravougaoni kalup, ostavite da naraste i namažite ga žumancem. Pospite semenkama i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija