Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčić sa paradajzom

Hlepčić sa paradajzom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Hlepčić sa paradajzom
Fotografije: Dobrinka Petkova
4 / 5
13/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Svakakve hlebčiće smo probali, ali ovako aromatičan paradajz hlebčić još nam niko nije napravio"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kiselo mleko - 400 g
  • voda - 200 ml, topla
  • kvasac - 20 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kečap - 2 kašike
  • žumance - 1 komad za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u malo tople vode i dodajte brašno, toliko da se dobije gustina kao kod boze. Ostavite na toplom da udvostruči obim. Zajedno sa ostalim sastojcima zamesite meko testo.

Podelite ga na dva dela. U jedan deo dodajte kečap. Dobro zamešajte dodajući još brašna da se dobro umesi. Ostavite ga malo da naraste.

Razvijte prvo belu loptu, namažite uljem, a odozgo prekrijte razvijenom crvenom. Opet namažite uljem, razvijte blago i uvijte u rolat.

Stavite u pravougaoni kalup, ostavite da naraste i namažite ga žumancem. Pospite semenkama i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: