Način pripreme
Krompir skuvajte sa ljuskom, a kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte. Posolite, stavite biber, mirođiju i druge začine po vašoj želji.
Dodajte jedno sveže jaje i na sitno naseckan mladi luk. Umesite smesu i napravite ćuftice - bombice. Spljeskajte lopticu u ruci i unutra stavite kockicu šunke veličine 2/2 cm. Do kockice šunke, stavite 2 trakice kačkavalja.
Napravite ponovo ćufticu i uvaljajte je u brašno. U pusudi umutite jedno jaje sa 2 kašike svežeg mleka. U drugoj posudi izmrvite krišku hleba i dodajte 2-3 kašike prezli.
Ćuftice od krompira prvo potopite u jaje, a zatim ih uvaljajte u prezle. Ispržite ih u dubokom ulju.
Pazite da ne pregore, jer su gotove vrlo brzo. Uz njih možete poslužiti zelenu salatu, rukolu ili sveži krastavac. Možete napraviti i malo tople salate od čeri paradajza koga propržite u vrelom maslinovom ulju.