Medeno srce za Dan zaljubljenih

13/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Poklonite srce dragom, ma poklonite mu dva - ionako su dame uvek na dijeti "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • med - 3 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica, rastvorena u sirćetu
  • cimet - 1 kašika
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • čokolada - 1 pakovanje mlečne
  • srca - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti jaja, ulje, šećer i med, dok smesa ne postane homogena. Posebno sjedniti brašno, sodu i cimet.

Nakon toga, u suvu smesu postepeno dodati tečnu, i umesiti meko testo. Testo ne treba biti ni previše meko ni previše tvrdo - zbog toga je količina brašna približna, početi sa 2 šolje, i dodavati dok je potrebno. Nakon što je gotovo, testo uviti u foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta.

Ohlađeno testo razviti oklagijom na nabrašnjenoj radnoj ploči, i modlama seći medenjake. Ja u ovom slučaju nisam imala modlu u obliku srca, pa sam sekla ručno - zbog toga su mi srca različitih oblika. Nasečene medenjake poređati u pleh, prekriven hartijom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Mlečnu čokoladu rastvoriti na pari, pa namazati ohlađene medenjake, nakon toga narendati odozgo čokoladu i ukrasiti zvezdicama. Ostaviti u frižideru da se stegne, i nakon toga je vaše medeno srce gotovo za serviranje!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija