Supa sa prazilukom i knedlama od griza

13/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Za malo vremena ćete pripremiti ukusnu supicu sa knedlama od griza, u koju će se svi zaljubiti na prvu kašiku "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano402
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • praziluk - 3 struka (samo zeleni deo)
  • paradajz - 1 kom.
  • univerzalni začin - 1 kašika vegete
  • so - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 1 vezica
  • za knedle
  • maslac - 2 kašike
  • žumanac - 2 kom.
  • sveže mleko - 2 kašike
  • griz - 6 - 7 kašike pšeničnog
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti knedle. Omekšali maslac umutiti viljuškom, pa dodati jedan po jedan žumanac.

Dodati mleko, malo soli i pšenični griz. Dobro promešati, zagladiti, i ostaviti u frižideru da se stegne oko 20-30 minuta. U međuvremenu početi sa pripremom supe.

Naseckati samo zeleni deo praziluka i upržiti u šerpi sa malo ulja. Preliti sa oko 2.5 l vode i ostaviti da provri.

Narendati svo povrće i staviti u kipuću vodu. Začiniti po želji - kockicom povrtnog bujona, /vegetom/ i solju po ukusu. Ostaviti da vri 5-6 minuta, pa dodati oljušten narendan paradajz.

Kada se i paradajz skuva, u kipuću vodu ubaciti knedle, oblikovane na sledeći način: od smese sa grizom grebati kašičicom, ne mnogo punom, i tako oblikovane knedle brzo ubaciti u supu.

Kada knedle isplivaju na površinu, šerpu skloniti sa vatre. Posuti naseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija