Uskršnja torta za 20 minuta

14/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Priznajte sebi da je ideja da napravite tortu i to za manje od 20 minuta dosta privlačna, da ne kažemo zaista neodoljiva "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • uskršnji kolač - 500 g
  • tečna pavlaka - 800 g
  • slatko od malina - 150 g
  • čokolada - 100 g, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Ako vam je ostao Uskršnji kolač od Uskršnjih praznika, možete da ga pretvorite u sjajan desert. Za taj cilj potrebna vam je okrugla duboka posuda, ja sam koristila onu od miksera, može i posuda za salatu. Uzmete jednu najlon kesu i stavite je otvorenu u posudu, tako da joj pokriva dno i zidove, a da joj krajevi štrče van nje.

Isecite uskršnji kolač na tanke parčiće i poređajte ga po zidovima posude da se blago preklapaju. Na dno takođe stavite parče uskršnjeg kolača. U odvojenu posudu stavite pavlaku, slatko i čokoladu, iseckanu na manje parčiće. Promešajte u jednoličnu smesu.

Sipajte polovinu od te smese u posudu s uskršnjim kolačem, namažite i parčiće koji su sa strane, u sredinu stavite opet parčiće uskršnjeg kolača, sipajte ostatak smese i završite s uskršnjim kolačem, koji treba da odgovara poklopcu na vrhu posude.

Skupite krajeve kese koji štrče i uvijte odozgo poslednji red. Uzmite jedan tanjir i dobro pritisnite odozgo. Ostavite tako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Pre serviranja otvorite kesu, stavite veliki okrugao tanjir i okrenite posudu u njega. Dobija se okrugla torta, koja podseća na loptu. Pažljivo sklonite kesu i po želji pospite šećerom u prahu ili čokoladom. Torta se sprema za manje od 20 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija