Gnezda sa pavlakom i slatkom

14/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Iskušenja sa sirupom, za sve koji se ne libe da jedu slatkiše sa uživanjem "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za gnezda
  • brašno - 250 g
  • kvasac - 15 g svežeg
  • jaja - 2 kom.
  • maslac - 35 g na sobnoj temperaturi
  • med - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 150 ml
  • vanila - 1 kesica
  • za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 150 g
  • rum - 2 - 3 kapi ekstrakta
  • za garnituru
  • slatko od borovnica
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati. Kvasac rastvoriti u mlako sveže mleko. Umutit jaja, dodati med, so, rastopljeni maslac, vanilu i mleko sa kvascem. Smesu sipati u brašno i mešati dok smesa ne postane homogena.

Napuniti kalupe za mafine smesom, i ostaviti da narastu 30 minuta. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do zlatne boje. Ohladiti gnezda.

Napraviti sirup od vode i šećera. Čim tečnost provru, skinuti sa vatre i dodati ekstrakt ruma.

Gnezda potopiti, okrenuti nekoliko puta dok ne upiju dobro tečnost. Umutiti pavlaku mikserom u gust krem. Garnirati gnezda sa slatkom od borovnica i pavlakom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija