Pačja supa sa ruzmarinom

14/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Misli čovek - supa ko supa, i, odjednom - miris ruzmarina promeni sve "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pačji bataci - 1 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • šagrarepa - 2 kom.
  • luk - 1 mala glavica
  • fida - 1/2 šolje
  • beli luk - 2 čena
  • pesto - 1 kašičica od bosiljka (ili naseckani listovi bosiljka)
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • list žalfije - 2 kom.
  • so
  • biber
  • voda - oko 1.5 l
* merne jedinice

Način pripreme

Pačji batak staviti da se kuva sa listovima žalfije, ruzmarinom i malo bibera na tihoj vatri, oko 30-40 minuta.

Ukoliko imate mogućnost, koristite meso od domaće patke - njena masnoća je mnogo ukusna i nije potrebno da koristite nikakvu drugu masnoću, čak je i zabranjeno.

U međuvremenu očistiti krompir i šargarepu, i naseći ih na male kockice. Luk isto naseći na kockice, a beli luk na tanke kriške.

Kada se meso skuva, izvaditi ga u posudu i ostaviti da se ohlade. U isti bujon staviti povrće da se kuva.

Meso očistiti od kostiju, sitno ga naseći i vratiti u šerpu. Kosti isto vratiti u supu da se kuvaju, jer daju neverovatan ukus i miris bujonu.

Dodati fidu, pesto i so po ukusu (ne preterivati, jer je pesto dovoljno slan).

Kuvati dok se povrće ne skuva u potpunosti.

Izvaditi kosti i servirati ručak.

Prijatno!

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija