Irska pogača sa sodom i semenom bundeve

14/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Nije vazdušasta, ali je toliko ukusna i mirisna, da ćete mnogo pogrešiti ukoliko je ne probate "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano386
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • sveže mleko - 300 ml
  • limun - 1/2 kom.
  • soda - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kačičica
  • semenke bundeve
* merne jedinice

Način pripreme

Limun istiskati u mleko i ostaviti da odstoji 10 minuta. Brašno prosejati u posudu, pa dodati sodu, šećer i so.

Sve dobro promešati i dodati mleko sa limunom. Staviti seme bundeve i mešati dok se ne dobije testo koje se ne lepi.

Testo sipati u pleh (ja ga pokrivam papirom za pečenje), napraviti nekoliko rezova nožem u testu, posuti semenkama bundeve, prstohvatom brašna i peći.

Pogaču peći 30-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija