Pogača za pomen

14/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Kada se skupljamo da odamo pomen onima, koji više nisu sa nama, red je da pojedemo pogaču za pomen. Evo i najbolje takve pogače"
Priprema120 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno165 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano254
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom desmice21
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice svežeg
  • jaja - 2 kom.
  • sveže mleko - 40 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 800 - 900 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirati kvasac u maloj količini toplog mleka sa šećerom i malo brašna. Umutiti jaja i dodati preostalo mleko. U prosejano brašno sipati kvasac i smesu sa mlekom, nakon čega umesiti elastično testo.

Testo podeliti na 6 jednakih loptica. Četiri loptice razviti oklagijom u veličini pleha, i namazati ulje. Ređati ih jednu preko druge, bez četvrte. Naseći ih na 8 delova, početi od sredine, ali ne seći do kraja, da ostane otprilike oko 2 cm.

Svaki list trougla, koji smo isekli, prebacujemo na onaj do njega i podavijamo odozdo. Od druge lopte testa oblikovati glatku loptu i staviti je u sredinu, za centar. Četvrtu razviti oklagijom i rezati je valjkom, koji pravi rešetku. Postaviti je preko glatke lopte, za centar.

Na početku ostaviti testo, veličine oraha, i od njega praviti krst. Razviti malu koru i iseći krst. Pogaču ostaviti na toplom, da naraste. Kada naraste, premazati je žumancem, posuti semenima, i peći je u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija