Majmunski hleb sa začinima

19/05/2017
"Nema trikova, nema majmunskog posla - ovaj hleb će vam pomutiti pamet "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom desmice140
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 30 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • topla voda - 400 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - 700 g
  • da se uvalja testo
  • ulje
  • maslac
  • aleva paprika - slatka i ljuta
  • biber
  • kumin
  • ajvar - domaći
* merne jedinice

Način pripreme

Umesimo standardno testo za hleb, koje treba da nadođe 30-40 minuta na toplom. Namažemo veliki kalup za kuglof uljem.

U jednoj posudi pomešamo 3-4 supene kašike ajvara sa 2 supene kašike ulja. U tanir pomešamo suve začine.

Kidamo male loptice od testa i postamapo u ajvara, ređamo prvi red u kalup.

U drugi red svaku lopticu namažemo maslacem i posipamo suvim začinima. Treći red potopimo u ajvar i tako dok ne potrošimo testo ili dok se ne napuni kalup.

Ostavljamo da nadođe 10 minuta i pečemo u ugrejanoj rerni. Neka vam je slatko!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija