Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Kolač sa dva krema i čokoladnim prelivom

Kolač sa dva krema i čokoladnim prelivom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Kolač sa dva krema i čokoladnim prelivom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
18/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
10
"Koliko mnogo treba da te vole, pa da te probude ovim divnim kolačićem sa dve vrste krema?"

Potrebni sastojci

  • sastojci za dve kore
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 3 šolje
  • voda - 1 šolja mlake
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 - 3 kom.
  • kakao - 1 kašičica
  • krem - pavlaka
  • krem - za kolače sa ukusom pavlake, bez kuvanja
  • za kakao krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2 kom.
  • vanila - 1 kesica
  • kukuruzno brašno - 30 g
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 2 kašike
  • za čokoladni preliv
  • čokolada - 150 - 200 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • kakao - 1 kašika
  • šećer - 100 g
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora: U dubokoj posudi umutiti jaja sa šećerom. U brašno dodati prašak za pecivo, pa prosejati.

U smesu sa jajima i šećerom dodati vanilu, ulje, vodu i brašno. Dobro promešati.

Smesu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan deo sipati kakao i mešati dok se ne dobije homogena smesa.

U okrugli kalup sa padajućim dnom postaviti papir za pečenje i nakon toga sipati smesu. Isto uraditi i sa drugom smesom. Peći u zagrejanoj rerni dok se kore ne ispeku.

Priprema kremova:

Za krem pavlaku pratiti uputstvo sa kesice same krem-pavlake.

Za kakao krem:

Umutiti jaja i šećer, dodati brašno, vanilu i postepeno mleko.

Umutiti dobro mikserom. Na kraju dodati kakao i ponovo umutiti. Kuvati do željene gustine.

Priprema čokoladnog preliva:

Nalomiti čokoladu na pračiće i dodati u kipuće mleko, nakon čega dodati maslac, kakao i šećer.

Mešati drvenom špatulom dok se ne rastopi čokolada i dok ne dobijete željenu gustinu. Ostaviti da se ohladi.

Oblikovanje kolača:

Preko braon kore sipati kakao krem.

Odozgo postaviti belu koru, pa preko nje sipati krem-pavlaku. Završiti braon korom.

Na kraju preliti čokoladnim prelivom, nakon čega krupno narendati i čokoladu.

Rezati po želji. Ja sam u ovom slučaju kolač rezala na pravougaonike, ali može se rezati i na trouglove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: