Paelja sa škmpima i školjkama

19/05/2017
"Vreme je za iskušenje sa mirisom mora i neponovljivim, bogatim ukusom - Neka vam je slatko "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Školjke se očiste nožem i stavljaju u vodu sa malo belog vina oko 2-3 minuta. U tiganju ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja i dinstajte škampe. Začinite solju i i biberom i prebacite u drugu posudu.

U isti tiganj stavite još malo maslinogov ulja. Stavite sitno iseckane paprike, dodajte isitnjen peršun i beli luk. Paradajz isecite na kockice i sipajte i tiganj.

Kad paradajz počne da krčka na masti, dodajte pirinač. Promešajte i sipajte vino. Kad pirinač upije tečnost, dodaje se voda. Na kraju stavite školjke i škampe.

Promešajte i sipajte sve u pleh za pečenje i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u slaboj rerni oko 180 stepeni, dok pirinač ne upije svu tečnost.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija