Milibrot pogača za Uskrs

19/05/2017
"Da biste napravili ovako ukusnu pogaču vam trebaju spretne ruke i mnogo znanja. Što se toga tiče, stvarno imamo šta da naučimo od naše kuvarice Vanje "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo oko 100 ml toplog mleka, kvasac i 2 kašike brašna. Sačekamo da se aktivira i prosevamo brašno, nakon toga dodajemo preostale sastojke.

Umesimo srednje tvrdo elastično testo. Namažemo ga uljem i prekrivamo folijom. Kad nadođe se razvuče na 4 oble kore, koje se stavljaju jendna preko druge, namazane su uljem i posute šećerom i makom (po želji).

U centar stavljamo čašu i sečemo na 8 delova, centar se ne seče. Svako parče se uvije jednom i jednom pravcu i tako svi ostali. Na krajevima svakom dela se pavi razrez i uvija unazad, da se zaobli.

U zaobljen deo se po želji stavlja ratluk. Centar isečem i povlačim prema spolja da se oblikuje krug i tamo stavljam ružu, koju sam napravila od malo testa, odvojenog na početku.

Kad nadođe, pogača se maže umućenim žumancem, 1 kašikom mleka i ulja. Posipa se šečerom i semenkama. Peče se na 170 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija