Hrskava prolećna pita

19/05/2017
"Proleće dolazi sa mirisom tek izvađene pite, sa pavlakom i svežim spanaćem "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 515
  • Pregledi tokom meseca248
  • Pregledi tokom desmice38
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i beli luk i sitno isecite. Ugrejte polovinu maslaca i dinstajte povrće.

Dodajte pečurke, sečene na kriške. Dodajte i spanać. Začinite solju.

Kad spanać omekša, skinite sa rerne. Ohladite.

Rastopite preostali maslac. Namažite kalup za pečenje.

Stavite jednu koru, podvijte i podignite krajeve. Pospite maslacem. Tako uradite sa svim korama.

U sredinu sipajte nadev od povrća. Pospite mrvljenim sirom.

Umutite jaja, dodajte pavlaku i sveže mleko. Polijte smesu. Pitu pecite na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Pred kraj pečenja pospite Pitu rendanim kačkavaljem i zapecite dok se ne zagreje.

Pospite gotovu pitu peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija