Grčke sarme sa orasima i suvim grožđem

19/05/2017
"Posne sarmice sa neodoljivim mirisom - iskušenje za prijatelje "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite luk i izdinstajte u vreom ulju. Dodajte oprani pirinač i pržite dok ne postane prozračan. Prelijte vodom (oko 250 ml) i ostavite da vri, dok ne upije tečnost. Dodajte orahe (iseckane na krupnije komade), suvo grožđe i mirođiju.

U svaki list se stavlja nadev i uvijaju se sarmice. Lagano ih pritiskajte, da se ne raspadnu. Poređajte ih u šerpu i poklopite tanjirom i prelijte vodom. Kuvajte na laganoj vatri oko 30-ak minuta.

Iseckajte beli luk i izdinstajte u ulju, dodajte pire, promešajte i nakon nekoliko minuta skinite sa vatre. 10 minuta pre skidanja sarmi sa vatre dodajte sos u njih.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija