Pečena svinjetina

22/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj179824
"Sada smo shvatili da smo celog života svinjetinu spremali pogrešno. Pogledajte jedini pravi način za pripremu aromatične i meke svinjetine "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 374
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - po želji
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • senf - 1 kašika
  • kečap - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • beli luk - u prahu
  • aleva paprika
  • beli biber
  • so
  • čubar - u prahu
  • voda - 1 šolja ( umesto vode može i pivo)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte maslinovo ulje, kečap, senf, med, beli luk u prahu, so, alevu papriku i beli biber, dok ne dobijete homogenu smesu. Komade mesa prelijte dobijenom smesom i suvim čubarom.

Ako imate vremena, ostavite meso u frižider sat vremena da upije marinadu.

Ja ovaj put nisam čekala, stavila sam meso u tepsiju sa 2 prsta vode, pa se zatim pokrije folijom i stavi u rernu zagrejanu na maksimum.

Sačekajte da voda proključa i smanjite na 150 stepeni. Pecite oko 2 sata. Dobićete neverovatno ukusno i meko meso.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija