Debeljuce

18/05/2017
"Ne bojte se, to se odnosi samo na one, koji pojedu punu posudu "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 431
  • Pregledi tokom meseca1114
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugasimo sodu u kiselom mleku zajedno s brašnom i osam kašika ulja. Zamesimo meko testo.

Podelimo ga na dva i razvijemo dve kore (1, 5 - 2 cm). Mažemo jednu koru masacem, pospemo izmrvljenim siromm i pokrivamo drugom korom.

Uvijamo je u rolat i ostavljamo pola sata da odstoji. Nakon toga sečemo na parčiće (3 cm) i bez gnječenja blago ih isteglimo sa strane.

Gotove debeljuce pržimo u vrelom ulju dok ne dobiju zlatastu boju.

Imajt u vidu da otpuštaju masnoću i nije neophodno mnogo ulja za njihovo prženje.

Ako ne preferirate prženje, možete da ih zapečete u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija