Gondole od patlidžana

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Gondole od patlidžana
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 5
22/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Za ljude sa istančanim ukusom, koji žele uvek da jedu samo najukusnije"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 300 g, mešavina
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • čeri paradajz - 3 komada
  • so
  • biber
  • kim
  • aleva paprika
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane patlidžane presecite po dužini i kašikom izdubite unutrašnjost. Pospite solju i ostavite oko pola sata da puste crnu vodu. Izdubljeni deo takođe posolite. Operite patlidžan hladnom vodom.

Isecite luk na kockice i propržite u vrelom ulju. Dodajte deo izdubljenog patlidžana, koji ste ga pre toga takođe iseckali na kockice.

Rastvorite mleveno meso u 100 ml hladne vode i promešajte. Na taj način se neće praviti grudvice. Sipajte ga u luk. Dodajte jedan oljušten paradajz, iseckan na sitne kocke i začinite biberom, kuminom i prstohvatom aleve paprike.

Na dno posude u kojoj će se peći stavlja se preostali deo izdubljenog patlidžana i drugi paradajz iseckan na kriške. Posspite s 3-4 kašike ulja i prelijte jedno šoljom vode. Odozgo poređajte patlidžane i stavite u rernu da se peku na 180 stepeni dok ne omekšaju.

Kada su skoro gotovi, izvadite i pospite narendanim kačkavaljem. Ukrasite sa 2-3 kriške čeri paradajza. Ponovo se vraćaju u rernu da se zapeče kačkavalj.

Nekoliko prženih paprika i jedan oljušten svež paradajz, očišćen od drški i posut peršunom dopunjuju ukus leta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: