Pečeno jagnje, punjeno pirinčem i iznutricama

22/05/2017
"Da napuniš i ispečeš celo jagnje je majstorija, koje ćemo vam predstaviti u ovom receptu"
Priprema90 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno390 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano144
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i posolimo jagnje spolja i iznutra.

Isečemo krupnije oprani luk i dinstamo ga u 2/3 maslaca, nakraju dodajemo 1 supenu kašiku aleve paprike i skidamo sa vatre.

Iznutrice se operu i popare u vreloj vodi. Pirinač se stavlja da se kuva, ali da ne bude skroz gotov.

Pripremamo nadev od izdinstanog luka, pirinča, sitno iseckanih iznutrica, peršuna, nane, mladog belog luka i vina. Posolimo.

U odgovarajući pelh stavljamo jagnje, napunimo ga smesom i ušijemo otvor na stomaku. Namažemo ga preostalim maslacem i posipamo 1 supenom kašikom aleve paprike, na početku pečemo u veoma ugrejanoj rerni, a posle smanjujemo temperaturu.

Za vreme pečenja ga okrećemo i prelivamo sosom, koji se sliva u pleh.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti