Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Zapečene tikvice sa šargarepom i kačkavaljem

Zapečene tikvice sa šargarepom i kačkavaljem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Zapečene tikvice sa šargarepom i kačkavaljem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Da dodamo i jednu flašu vina uz ovo odlično predjelo?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • majonez - 200 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • ulje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo tikvice i isečemo na krugove debljine oko 1-5 cm. Izrendamo šargarepu sitno. Očistimo beli luk i pasiramo. Luk sečemo na polumesec.

Gotove iseckane tikvice stavljamo u pleh, koji smo prethodno namazali odozgo, i posolimo. U majonez dodamo rendanu šargarepu i ispasiran beli luk.

Gotovu smesu rasporedimo preko tikvica. Nakon toga stavljamo i iseckan luk.

Preko tako poređanih tikvica, posipamo sitno iseckanom mirođijom i rendanim kačkavaljem. Stavljamo u rernu na 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: