Ukusno i brzo zapečeno jelo sa tikvicama i šargarepom

22/05/2017
"Lagana večera, ukusna dok je topla, ali duplo ukusnija kad je hladna "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano381
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • jaja - 3 komada
  • sir - 150 g, mrvljen
  • prezle - 2 supene kašike ili brašno
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mirođija - sveža
  • peršun - svež
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice i šargarepa se oljušte i sitno izrendaju. U posudi se viljuškom umuti jaje, dodaje se mrvljeni sir i brašno ili prezle, ja sam stavila 2 ravne kašike prezle. Dobro se promeša.

Pospemo iseckano povrće solju i biberom, dodajemo iseckane začine, promešamo i sipamo u pleh namazan uljem i posut brašnom, ja sam koristila vatrostalnu činiju.

Sipa se smesa sa umućenim jajima, sirom, 2 supene kašike ulja i ponovo promeša i poravna kašikom. Stavljamo u hladnu rernu i pečemo na 180-200 stepeni 30 minuta, dok ne porumeni i jaja se stegnu.

Vadi se iz pleha i posipa rendanim kačkavaljem i varća u rernu na još 5-6 minuta, dok se kačkavalj ne rastopi i porumeni. Vadi se, ohladi i seče na porcije.

Serviramo sa domaćim ovčijim kiselim mlekom. Toliko je ukusno, da ćete se zaljubiti u ovo zapečeno jelo na prvu zalogaj. Ukusno je i toplo i hladno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija